امروز تصمیم گرفتم چند مدل غذا با مرغ رو بهتون آموزش بدم و سعی کردم در این مقاله به صورت ساده مراحل طرز تهیه اکبر جوجه، برگر مرغ، مرغ گریل شده و طرز تهیه حلیم به شکل روان و واضح تو ضیح داده بشه تا راحت بتونید در منزل این غذای خوشمزه رو تهیه بفرمایید.
طرز تهیه اکبر جوجه :
اکبر جوجه، نام یک رستوران زنجیرهای و نیز لقب علیاکبر کلبادی نژاد بنیانگذار این رستورانها و ابداعکننده این غذاست. این نام اکنون به صورت نام یک غذای مازندرانی درآمده است
اکبر جوجه یک طعم متفاوت نسبت به همهی جوجهها دارد که به جرات میتوان گفت این غذا بسیار لذیذ میباشد اما به شرطی که اصولی و طبق دستور پخت حرفهای طبخ شود.
ما را در ادامه این مطلب از بخش آشپزی مجله اینترنتی نمناک همراهی کنید تا طرز پخت اکبر جوجه را برای شما بیان کنیم :
مواد لازم اکبرجوجه
جوجهی مرغ :یک کیلوگرم
رب انارشیرین یا ملس :2 پیمانه
لیموترش :1 کیلوگرم
زعفران دم کرده :3 قاشق غذاخوری
روغن مایع :3 پیمانه
نمک و فلفل :به مقدار کافی
اکبر جوجه
طرز تهیه اکبر جوجه
جوجه مرغ را تمیز کنید و از وسط به دو تکه تقسیم کنید.سپس در مقداری نمک ، فلفل ، زعفران و آبلیمو بخوابانید تا به مدت چند ساعت در این محلول بماند. بعد از سپری شدن این زمان در یک تابهی تقریبا گود مقداری روغن بریزید تا گرم شود.
بعد جوجهها را از سمتی که پوست دارند در آن قرار دهید و در تابه را ببندید تا جوجهها با حرارت کم آب بندازند و پخته شوند و وقتی آب آن بخار شد با همان حرارت کم بگذارید دو طرفجوجهها طلایی رنگ شوند.سپس آنها را از روغن بیرون بیاورید و روی آنها رب انار بریزید تا خوش طعم تر شوند. اکبر جوجه خوشمره و لذیذ را با برنج کته زعفرانی میل کنید و با ریختن مقداری رب انار روی برنج از خوردن این غذای لذیذ، لذت ببرید.
طرز تهیه کامل حلیم نذری :
در سنت و رسومات ما ایرانیان مراسمات مختلفی وجود دارد از جمله پخت غذاهای نذری است که همچنین انواع مختلف غذا نذری وجود دارداز قبیل : غذای قیمه،زرشک پلو،حلیم، شله زردو…که هر کدام دستور پخت خودش را دارند که ازاگر ترفندهای مخصوص اشپزی انها را بلد باشیم یک غذای خوشمزه از اب در میاید مثلا در طرز تهیه حلیم نذری باید نکاتی را رعایت کنیم تا این غذای خوشمزه پخت شود
حلیم از جمله غذاهای بسیار خوشمزه میباشد که خواهان زیادی در ماههای محرم و رمضان دارد که در ماه رمضان نیز یک افطاری فوق العاده خوشمزه و مناسب به حساب میآید که البته این بار ما به شما پیشنهاد میکنیم دستپخت خود را برای درست کردن حلیم خانگی امتحان کنید و از آن لذت ببرید.
حلیم خانگی درست کردن
ترجیا برای درست کردن حلیم خوشمزه و یا نذری از گوشت استفاده میشود اما گاهی اوقات برخی افراد آن را با مرغ تهیه مینمایند که خوش طعمیآن نسبت به گوشت مقداری کمتر میباشد.
مواد لازم برای حلیم
گندم(ترجیحا پوست کنده) : 500 گرم
گوشت(ترجیحا بوقلمون) : 300گرم
آب : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم(خیلی کم)
روغن حیوانی یا کره آب شده : به مقدار لازم
شکر و دارچین : به مقدار لازم برای تزیینات
طرز تهیه حلیم
اولین کاری که باید بکنیم خیس دادن گندم هست. گندم پوست کنده در همه سوپر مارکتها موجوده ولی اگر در دسترستون نیست میتونید از گندم با پوست استفاده کنید و در مراحل پختن که پوست انداخت اون رو از ظرف خارج میکنیم.
فوت و فون حلیم خوب درست کردن
گندم رو چند ساعتی خیس میکنیم. بعد اون رو با گوشت و یکی دو لیتر آب در قابلمه روی حرارت میذاریم و بعد از جوشیدن میگذاریم روی حرارت ملایم کامل بپزه.
حداقل سه ساعت زمان لازم داره تا بپزه.البته گوشت که نیم پز شد نمک رو هم اضافه میکنیم. در حین پخت هم باید هر از گاهی هم بزنیم . اونقدر هم زدن رو ادامه میدیم که وقتی کاملا پخت به شکل پوره در اومده باشه.البته اگر مخلوط کن برقی دارید به راحتی میتونید صاف و یکدستش کنین.
زمان کشیدن هم با کره و دارچین و شکر تزیینش میکنیم.
فوت و فن پخت یک حلیم گندم خوشمزه خانگی
حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماریهای گوارشی نیز موثر خواهد بود.
جلوگیری از سر رفتن گندم
موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم میشود.
زودتر پختن حلیم
برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی میتوانید از بلغور گندم استفاده کنید.
جایگزین شکر برای سرو حلیم
استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود میتوانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.
ریختن حلیم در غذاساز !
برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب استفاده کنید و هرگز حلیم را در غذاساز یا مخلوط کن میکس نکنید.
کشدار شدن حلیم
هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد.
برای تهیه حلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سرسینه هم اضافه کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود.
گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشتههای آن شده و مانع کش آمدن حلیم میشود.
فن جالب در دستور تهیه حلیم
اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است میتوانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید.
دارچین در هنگام پخت حلیم
حین پخت میتوانید یک عدد چوب دارچین به مواد اضافه کنید و بعد از پخت چوب را خارج کنید.
ظاهر زیبای حلیم
حلیم هر چقدربیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد هم خوشمزه تر میشود و هم ظاهر زیباتری هنگام سرو پیدا میکند.
تاثیر گندم در زمان پخت حلیم
مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم.
جدا کردن پوست گندم هنگام پخت حلیم
اگر گندم با پوست استفاده کردید. لازم است بعد از پخت آن را از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا شود.
حلیم بدون گوشت برای افراد گیاهخوار بسیار مناسب است.
درست کردن حلیم رژیمی
برای داشتن حلیم رژیمیباید کره و شکر را حذف کرد و به جای شکر، حَلیم با عسل یا بدون شیرین کننده میل کنید.
حلیم مقوی
اگر دوست دارید حلیم مقوی تری تهیه کنید میتوانید پس از پخت دو قاشق غذاخوری کنجد خام اضافه کنید تا حلیم با کنجد داشته باشید.
حلیم شیر
اگر پس از پخت گندم یعنی قبل از اضافه کردن گوشت اجازه دهید آب گندم تا حدی کشیده شود و به جای آن مقداری شیر اضافه کنید حلیم شیر خواهید داشت.
حلیم مخصوص برای کودکان
اگر حلیم مخصوص کودک درست میکنید میتوانید آن را پس از پخت از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود.
درست کردن حلیم بازاری
برای اینکه حلیمیشبیه به حلیم بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.
نکات گندم مصرفی در حلیم
اگر گندم پوست دار استفاده میکنید کمیبیشتر گندم مصرف کنید چون پوست آن دور ریز میشود .
اگر هم گندم خرد شده گیر نیاوردید میتوانید گندم درسته بخرید و آنرا قبل از مصرف خرد کنید.
مدت زمان پخت حلیم
مدت زمان پخت حلیم 5 ساعت است ولی هرچه بیشتر بپزد خوشمزه تر است.
حلیم مرغ
میتوانید حلیم را با مرغ هم بپزید که در این صورت زمان کمتری برای کشدار شدن غذا نیاز دارید(ولی خیلی غذای خوشمزهای نخواهید داشت!)
سینه مرغ گریل شده
مواد لازم برای :
ماست ساده نصف فنجان
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده نصف فنجان
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
سیر خرد شده ۲ حبه
زیره سبز یک و نیم قاشق چایخوری
پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
دارچین نصف قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
سینه مرغ بدون پوست و استخوان ۶۸۰ گرم
طرز تهیه برای سینه مرغ گریل شده :
ابتدا مواد سس : ماست، آبلیمو، گشنیز، روغن زیتون، سیر، زیره، پاپریکا، دارچین، نمک و فلفل رو با هم در یک کاسه متوسط مخلوط کنید. تکههای مرغ را داخل کاسه ریخته و با سس ترکیب کنید. حالا یک کیسه پلاستیکی روی ظرف کشیده و آن را برای تمام شب یا دو ساعت داخل یخچال بگذارید.
اگر از گریل گازی استفاده میکنید آن را با حرارت بالا گرم کنید و اگر از نوع زغالی آن استفاده میکنید، زغالها را آماده کنید. اجازه بدهید که یک طرف گریل حرارت کمتری از طرف دیگر داشته باشد. اگه گریل ندارید، میتوانید از ماهی تابههای چدنی طرح گریل استفاده کنید.
دو طرف مرغها را روی حرارت بالا و مستقیم گریل کرده و بعد آنها را به آن طرفی از گریل که حرارت کمتری دارد بگذارید. درب گریل را گذاشته و چند دقیقه صبر کنید تا مرغها به خوبی بپزند.
حواستان باشد که اگر مرغ بیش از اندازه روی حرارت باشد خشک میشود.
برگر مرغ
مواد لازم برگر مرغ
سینه مرغ چرخ شده 900 گرم پودر پیاز 3/4 قاشق چایخوری
گشنیز ریز خرد شده 1/2 پیمانه پودر سیر 3/4 قاشق چایخوری
ترشی فلفل 2 تا 3 عدد نمک 1 قاشق چایخوری
سس فلفل تند 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه مرغ برگر یا برگر مرغ خانگی :
برای تهیه مرغ برگر به مرغ چرخ شده نیاز دارید میتوانید بستههای آماده آن را از سوپر پروتئینیها تهیه کنید اما میدانید به با خرید هر چیر آمادهای که نسخه خانگی آن را بشود تهیه کرد مخالف هستم بنابراین تکههای گوشت سینه و ران مرغ را از استخوان آن جدا کنید و با چرخ گوشت چرخ نمایید این مرغها را حتی میتوان فریز کرد و هر زمان نیاز بود استفاده کرد
گشنیز را بشویید و ریز خرد کنید دقت داشته باشید که فقط برگهای تازه و جوان گشنیز را استفاده کنید و ساقههای آن را خرد نکنید
از هر ترشی فلفل دلخواه میتوانید استفاده کنید . به جای ترشی فلفل نیز میتوانید از فلفل تازه بهره گیرید میزان فلفل و نوع آن نیز به دلخواه شما است اگر طعم تند را دوست دارید از فلفلهالو پینو استفاده کنید
گشنیز خرد شده و ترشی فلفل خرد شده را به مرغ چرخ شده اضافه نمایید
پودر پیاز ، پودر سیر ، فلفل سیاه تازه ساییده شده و نمک را نیز اضافه نمایید
اگر پودر پیاز ندارید یک پیاز کوچک را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید و به جای پودر پیاز مورد استفاده قرار دهید
مواد را با هم مخلوط کنید و با قدرت ورز دهید
تمام مواد باید به خورد هم بروند و مایه چسبناک و منسجمیایجاد نمایند
مایه را نیم ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس به اندازههای مساوی دلخواه تقسم نمایید
من از نانهای مینی برگز استفاده کرده ام به همین دلیل برگرها را ریزتر شکل داده ام نسبت به سایز نان برگر گوشت مزه دار شده را شکل دهید و مجدد 15 دقیقه در یخچال استراحت دهید
میتوانید برگرها را روی زغال گریل کنید و یا در تابه گریل نمایید
با کمیروغن کف تابه گریل را چرب کنید و برگرها را داخل تابه بچینید و با جرارت ملایم طبخ کنید تا برشته شوند
اگر صفحه گریل دارید باربیکیو را آماده نمایید و صفحه را چرب کنید و برگرها را گریل نمایید
اگر دوست دارید مرغ برگر طعم دلچسب پنیر را نیز داشته باشد زمانی که یک طرف آنها به خوبی گریل شدند با کفگیر بزرگ برگر را برگردانید و روی آن پنیر به دلخواه بگذارید تا زمانی که سمت دیگر برگر گریل میگردد پنیرها هم نرم میشوند
زمان پخت طولانی نیست و حدود 10 تا 12 دقیقه طول میکشد تا هر دو طرف برگرها پخته شود اگر دوست دارید برگر خیلی برشته باشد کمیزمان پخت را طولانی تر کنید تا لایه برشته برگرها بیشتر شود
بعد از پخت میتوانید برگر را از سمت پنیر 1 دقیقه حرارت زیاد بدهید تا پنیر کاملا ذوب شود
میتوانید نانها را نیز 1 دقیقه با گریل تست نمایید . یک لایه نان بگذارید و یک عدد برگر روی نان قرار دهید
روی برگر را به دلخواه میتوانید از سبزیجات یا سسهای مختلف استفاده کنید
من برای این چیکن برگر از سس و سبزیجات زیادی استفاده نمیکنم و روی برگر کمیسس کچاپ ، برگ کاهو ، یک برش گوجه ، دو حلقه پیاز قرار داده و تکه دوم نان تُست شده را روی سبزیجات قرار میدهم
بفرمایید یک مرغ برگر بسیار خوشمزه و سالم که بدون روغن تهیه شده و کالری زیادی هم ندارد
این مرغ برگر طعم عالی و ظاهر خوبی دارد و یک وعده غذای سالم برای علاقه مندان ساندویچ و فست فود است
اگر مرغ برگر را به این روش در خانه تهیه کنید مطمئن باشید دیگر برگرهای صنعتی و آماده را دوست نخواهید داشت و طعم برگر خانگی را با هیچ ساندویچ مشابه دیگری جایگزین نخواهید کرد
منبع: ashpaaz